Familiebedrijf met een mooie ambitie

13 mei 2020 Door: Chris van Saaze

Van werken aan de oplossing naar werken aan het oplossend vermogen. Een jonge “eigenaar” heeft het roer overgenomen van een prachtig bedrijf met een mooie historie en zijn achternaam al voor de derde generatie als handelsnaam. Ook een lastige situatie want het bedrijf heeft inmiddels 20 personen in dienst en is in bijna niets meer te vergelijken met de omstandigheden waarin zijn voorgangers het bedrijf lieten bloeien. 

De interactie tussen collega’s blijkt de voornaamste pré zo blijkt uit interviews met werknemers. Maar er zijn ook con’s. Een baas die er te weinig is of juist te veel en op detailniveau. En ook een baas die zich hierin kwetsbaar opstelt en hierin geholpen wil worden. 

Een prachtig traject met zeer prettige en waardevolle socratische gesprekken (echt een enorme aanrader, niet bang zijn!) waarmee de magneet bijna tastbaar wordt en wat het handelen in de geest van het bedrijf en de bedoeling zo veel makkelijker maakt. Blije gezichten en veel inzicht en begrip. Hier wil je werken. 

Je kan op dit moment niet reageren.