Socratisch intervisiegesprek

Voor sommige vragen is het essentieel dat ze goed beantwoord worden. Met name omdat de antwoorden effect hebben op het handelen binnen de organisatie of op het gevoerde beleid of zelfs in missies en visies worden verwoord.

Van ik, en wij-zij naar ‘gewoon’ Wij

We zijn getraind in debat. Dat wil zeggen: het hebben van een mening wordt hoger aangeschreven dan het (nog) niet hebben van een mening en het verkondigen van kennis staat boven toegeven dat je iets niet weet. Dit maakt dat je vaker tegenover elkaar staat dan naast elkaar. Een Socratisch Gesprek leidt je de goede kant op.

Een Socratisch Gesprek is vooral een onderzoeksgesprek. Aan de hand van een gekozen voorbeeld uit de groep onderzoek je gezamenlijk de vraag of de stelling. Al heel snel wordt duidelijk dat het niet een gewoon gesprek is. Zonder oordelen en vooronderstellingen blijkt er veel meer ruimte om na te denken, te vragen, te controleren of je het goed hebt begrepen en te achterhalen waarom iets gezegd wordt. Er zijn geen barrières om je kwetsbaar op te stellen of essentiële vragen te stellen en  voor je het weet boor je een laag aan die voorheen verscholen was onder stellingname, hiërarchie of gewoon het niet stellen van de vraag.

Socratisch Gesprek

een gesprek duurt tussen de 1,5 tot 2,5 uur.

 

Meer informatie

Bel: 02046369237

Mail: info@leanfigures.nl

Of vul vrijblijvend het contactformulier in.